Köpvillkor

Köpinformation
Du måste ha fyllt 18 år för att handla av oss, alternativt ha ett godkännande från målsman.

Priser och produkter
Alla priser visas inklusive moms. Vi reserverar oss för slutförsäljning, prisändringar och eventuella faktafel som kan finnas på vår hemsida och i våra annonser. Produktbilderna motsvarar i möjligaste mån de verkliga produkternas utseende, men observera att produktbilderna är illustrationer och ibland inte helt stämmer överens med de verkliga produkternas utseende.

Betalning
Du kan betala med betalkort. Vi använder betalningstjänsten Stripe för att ta emot betalningar. All betalningsinformation skickas med säker SSL-kryptering. 3-D Secure används för att minska risken för bedrägeri. All betalning sker genom Stripe och vi har inte tillgång till dina kortuppgifter.

Du kan också betala med Swish eller till vårt bankgiro. Då skickar vi varan först när vi fått betalningen. Vid betalning via bankgiro eller Swish ska ordernummer anges som meddelande.

Frakt Sverige
Vi skickar med fri frakt inom 2 – 5 arbetsdagar.

Frakt Utlandet
Frakt till utlandet levereras normalt inom 6-12 arbetsdagar. Kostnaden är 100 kronor exklusive moms. Vid större paket kan en extra avgift komma att tas ut.

Leverans
Försändelsen skickas normalt direkt hem till dig. Större paket hämtas vid närmsta utlämningsställe. Ange ditt mobilnummer i kassan för att få en notifikation när paketet nått utlämningsstället.

Transportskador
Om en vara från oss skadas i transporten ber vi dig omgående kontakta oss på order@arbetarlitteratur.com

Avbeställning
Du kan avbeställa din produkt fram tills att den skickats. Avbeställ din produkt genom att skicka ett mail från den e-postadress du beställde ifrån till order@arbetarlitteratur.com och uppge ordernummer.

Ej uthämtade paket
Ej uthämtade varor returneras till oss. Köparen debiteras kostnader för returfrakt och hanteringsavgift.

Reklamation och ångerrätt
Du har bytes- och returrätt (ångerrätt) i 14 dagar efter att du mottagit varan när du handlar via distans. Enbart oanvända produkter kan returneras. Du ansvarar för varan tills vi mottagit den. Du betalar endast för returfrakten. Vi löser inte ut varor som skickas till oss mot postförskott. Anländer varan i skadat skick förbehåller vi oss rätten att neka mottagande och återbetalning.

För att reklamera din vara – kontakta oss på order@arbetarlitteratur.com

Integritet
Din integritet är viktig för oss. Vi ansvarar för de personuppgifter du lämnar till oss och lämnar inte vidare dessa till tredje part.

För att handla hos oss kan du behöva uppge:
Namn
Användarnamn
Adressuppgifter för leverans och faktura
Kontaktuppgifter i form av e-post och mobilnummer

Dessa uppgifter används för att behandla din beställning.

Vi kan också behöva spara följande information:
Betalsätt
Betalningshistorik
Övriga uppgifter om ditt köp, så som ordernummer och produktspecifikation
Kundnummer
IP-adress
Korrespondens (vid ärendehantering, returer osv.)

Du kan välja att spara dina uppgifter för att enklare genomföra köp i framtiden.

Du kan när som helst begära att dina uppgifter tas bort från vårt register. Uppgifter kan komma att behöva sparas med hänvisning till bokföringslagen och på annan rättslig grund. Dina uppgifter raderas automatiskt efter 10 år.

Cookies
Vi sparar information för att förbättra din upplevelse på sidan. Bland annat för att du enklare ska kunna fylla i dina uppgifter i kassan och för att vi ska kunna visa relevanta produkter och skicka erbjudanden. Du kan välja att avaktivera cookies i din webbläsare. Mer information om hur du gör hittar du i din webbläsare.

Tvist
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Har du frågor? Kontakta oss på order@arbetarlitteratur.com så hjälper vi dig!