Hoppa till innehåll

Boka moderator till författarsamtal

Ett samtal blir så mycket bättre med en skicklig moderator. En moderator som får sin samtalspartner att växa. Som ställer rätt frågor vid rätt tillfälle. Som håller reda på tid och röd tråd. Som ser till att samtalet flyter utan att själv ta för mycket plats.

För att moderera ett samtal måste du vara en god lyssnare. Du måste ha en nyfikenhet och kanske även vara en måtta envis. Bäst är om du också har erfarenhet av intervjuteknik, med en bakgrund som exempelvis journalist eller programledare.

Jag har alltid tyckt om att intervjua. Jag har varit kanalchef för Radio AF och vunnit Stora Radiopriset. Sedan 2017 driver jag podcasten Arbetarlitteratur där jag intervjuat en mängd författare, både för digitala kanaler och inför live-publik på bibliotek och museum.

Projektet Arbetarlitteratur har växt enorm med både egen Facebook-sida, Instagram och Youtube. Jag har en aktiv närvaro i digitala kanaler och en trogen följarskara som utgör en god grund för att sprida de samtal och det innehåll vi producerar till många intresserade.

Så, söker du en moderator till ett författarsamtal? Hör gärna av dig så kan vi göra något ihop!

Författarsamtal i en digital tid

När pandemin drabbade världen våren 2020 flyttades många författarsamtal till webben. Numera är det inte ovanligt att jag får frågan om att moderera samtal via Facebook, Youtube eller Zoom.

Det är inte alls en dum idé att anlita mig för den här typen av samtal, om jag får säga det själv. Jag har nämligen stor kunskap om teknik, både i form av webben, film- och ljudproduktion. Jag har varit teknikchef för Radio AF och arbetat som webbutvecklare.

Dessutom är jag van vid att skapa innehåll för digitala kanaler, både genom min podcast men också efter flera års frilansande inom marknadsföring och sociala medier. Jag vet hur ett samtal ska anpassas till digitala kanaler för att nå spridning.

Jag har all den utrustning som krävs för att kunna medverka i ett samtal på distans, med professionellt ljus, ljud och bild för bästa kvalitet.

Tidigare uppdrag i urval

– Samtal om Vilhelm Moberg med författaren tillika Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand. På Arlövs bibliotek. Lyssna här!

– Livesamtal med podcasten Arbetarlitteratur under rubriken ”Litteratur och vittnesmål” på Statarmuseet i Torup. Lyssna här!

– Moderator i ett samtal om antologin ”Lösa förbindelser” med bl.a. författaren Erika Petersson vid Arbetarfilmfestivalen i Malmö. 

– Moderator vid författaren Henrik Johanssons release av romanen ”Raya”.

Författarsamtal med Henrik Johansson