Hoppa till innehåll

Live-PODD på Statarmuseet

  • Blogg

Den 5 september äger Litteraturrundan rum i Skåne. Vi deltar med en föreläsning om litteratur och vittnesmål på Statarmuseet.

Litteraturrundan är ett årligt återkommande evenemang som äger rum i Skåne och Blekinge, där författare och museum bjuder in till litterära samtal. Litteraturrundan skulle tradigitionsenligt ägt rum i våras men blev i år uppskjutet på grund av covid-19.

Vill du höra Podcasten Arbetarlitteratur live hittar du oss på Statarmuseet lördagen den 5 september klockan 14. Jag, (Mattias Torstensson) pratar med min parhäst Marie Hållander om litteratur och vittnesmål. Såhär ser programpunkten ut:

Statarmuseet gästas av podcasten Arbetarlitteratur för en live-inspelning, med folkbildaren och förläggaren Mattias Torstensson och författaren och lektorn vid Södertörns högskola Marie Hållander. I ett samtal om relationen mellan dikt och verklighet, om arbetarlitteratur och de som genom litteraturen vittnat om sina levnadsvillkor. Kan böcker och vittnesmål förändra världen? Vilken roll hade statarlitteraturen för statarsystemets avskaffande? Vem kan vittna om sitt liv och hur gör man? Samtalet tar avstamp i Maries avhandling Det omöjliga vittnandet.

Ur Programbladet för Litteraturrundan

På grund av covid-19 tar Statarmuseet in max 20 personer. Förbokning måste ske på 040-44 70 90 eller till brevladan@statarmuseet.com.

Vi hoppas att samtalet ska kunna livesändas på nätet. Det finns planer och vi hoppas att de kan realiseras.

Vägbeskrivning:
Buss 148 från Malmö på helger till Torup Statarmuseet.
Torupsvägen 606-59, 233 64 Bara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ursäkta, men visste du...

...att du kan få det senaste inom arbetarlitteraturen direkt till din mail? Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev!

Tack, du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev!