Hoppa till innehåll

Marie Hållander ny podd-pratare

  • Blogg

Projektet att sprida arbetarlitteraturen till fler började som en podcast. Jag åkte land och rike runt för att intervjua forskare och författare. Som min livssituation såg ut då fungerade det, men sedan en tid tillbaka har jag inte den möjligheten. Därav har det inte blivit några avsnitt och därför har jag funderat kring podcastens framtid.

Jag har inte velat lägga ner podden. Det är fortfarande oerhört stimulerande att göra avsnitt. Dessutom ser jag att den är viktig. Nya lyssnare hittar ständigt till de existerande avsnitten. Men jag har insett att podcasten behöver ett nytt format. Jag måste hitta ett sätt att producera avsnitt utan att behöva resa omkring.

Efter jul kommer podcasten få nytt liv, och det blir i ny skepnad. Den största förändringen är att jag får en kollega. Arbetarförfattaren Marie Hållander blir min ständigt återkommande samtalspartner. Vi har haft många djupa och intressanta samtal om litteratur och vi ser fram emot att tillsammans guida varandra genom böckernas värld. Marie debuterade 2013 med prosadikten Tjänster i hemmet, en skildring av hennes eget arbete inom hemtjänsten. Hon arbetar numera som lektor i pedagogik. Hon har tidigare medverkat i podden, då i ett samtal utifrån hennes doktorsavhandling om vittnandets möjligheter.

Ämnen som kommer avhandlas i vår är bland annat ”Hat och kärlek”, ”Arbetsglädje” och ”Arbete som identitet”. Alltid med avstamp i litteraturen och med ett hejvilt refererande. Vi hörs i vår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.