Jag älskar att gå till biblioteket. Ofta planerar jag inte vad jag ska låna. Jag går runt bland bokhyllorna och söker efter de böcker som fångar mitt intresse.

Det är som en slags upplevelseshoppning. Bortsett från att jag slipper konsumera. En hyfsat bra deal alltså.

Jag har dock en känsla över att biblioteken gömmer undan en allt större mängd böcker i sina magasin. (Eller om det bara är jag som läser allt mer marginaliserad och mysko litteratur?) Botaniserar jag bland böckerna som står uppställda kan jag hitta en och annan pärla, men är jag ute efter en specifik bok är det sällan jag finner den bland de framställda.

Därför har jag nu, liksom jag vandrar omkring bland bokhyllorna, börjat vandra omkring bland titlarna på bibliotekets hemsida. Det är inte alls lika lockande.Här hittar jag bara om jag vet exakt vad jag är ute efter. Då kan jag beställa verket och sedan gå till biblioteket för att hämta upp det.

Numera blir det oftast så att jag beställer vad jag måste ha från bibliotekets onlinetjänst. Sedan hämtar jag mina böcker och passar på att samtidigt vandra omkring bland böckerna i jakt på överraskningar att läsa.

Jag är lite intresserad av att höra hur du gör?